Programul Rabla ar putea fi reluat în 2020

80
Premierul Ludovic Orban anunţă că Programul Rabla va continua în acest an pentru a încuraja producătorii autohtoni de automobile care asigură o mare parte din exporturile României.
Primul ministru Ludovic Orban a declarat, la Digi24, că Programul Rabla şi Programul Rabla Plus vor fi finanţate în acest an.
”Vor fi finanţate. Aici este clar că trebuie să dăm acest impuls în special pentru producătorii din România. Industria auto din România are procent foarte important din PIB, de asemenea, asigură o foarte mare parte din exporturile României, ori aici este nevoie de acest stimulent pentru a creşte practic producţia internă”, a declarat premierul Ludovic Orban.
Conform prem-ministrului, programul ar urma să fie reluat din luna martie a acestui an. De asemenea, în cadrul Programului Rabla vor fi alocate finanţări şi pentru automobilele electrice. ”Vom continua programul Rabla Plus care a fost început şi în 2019. Nu s-au achiziţionat foarte multe maşini electrice, dar o parte din Programul Rabla va fi alocat şi pentru maşinile electrice”, a mai spus Orban.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ