Profesori, părinți și copii din Giroc, sub deviza ”Împreună vom reuși!”

224

Se știe că familia joacă un rol esenţial în integrarea copilului în grădiniţă şi în succesul şcolar. Tocmai în acest sens, Grupa Mijlocie „B” din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit din Giroc a iniţiat, din luna martie a acestui an, un parteneriat cu familia – „Împreună vom reuşi”.

Parteneriatul cuprinde activităţi lunare împreună cu părinţii sau întruniri comune părinţi-copii. Activitățile se desfășoară pe diverse teme. Una din aceste activități, de pildă, s-a centrat în jurul temei „Ce trebuie să fac?” şi s-a organizat sub forma unei întâlniri între părinţi şi cadrele didactice. Moderatorii acestei întâlniri au oferit o viziune asupra modului în care erau organizate sistemul de învăţământ şi viaţa familială în Timişoara secolului trecut prin intermediul unui interviu realizat şi prin prezentarea unor imagini cu aspecte ale copilăriei în Timişoara anilor 1900-1945.

De-a lungul lunilor scurse mai consemnăm o prezentare cu tema „Cum influenţează părinţii succesul şcolar al copilului?”, după care au fost aplicate două chestionare întocmite de Olivia Albu şi Marcela Nedelcu.

Feedback-ul a fost unul pozitiv. S-a încercat găsirea unor soluţii la situaţiile-criză apărute pe pacursul dezvoltării copiilor, la modul în care părinţii contribuie la succesul/insuccesul copiilor. Rezultatul se materializează în consolidarea coeziunii grupului de părinţi, în beneficiul copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ