Profesor de sport acuzat de hărțuirea unei eleve, condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare: ”Sunt om în toată firea, nu un puțoi

97

Un profesor de sport din Pașcani, județul Iași, acuzat că a hărțuit o elevă, a fost condamnat definitiv la trei luni de închisoare cu suspendare și la plata unor daune morale de 10.000 de lei. Magistrații i-au interzis să predea timp de doi ani.

Un profesor de sport de la un liceu din Pașcani, care în martie 2017 a fost acuzat de o elevă că a hărțuit-o, a fost condamnat definitiv la trei luni de închisoare cu suspendare și la plata unor daune morale de 10.000 de lei, printr-o sentință a Curții de Apel Iași.
Bărbatul a fost condamnat în primă instanță de Judecătoria Pașcani, în luna martie 2019, la pedeapsa de 3 luni de închisoare cu suspendare, pentru hărțuire. Tot atunci, magistrații i-au interzis, printre altele, să profeseze timp de 2 ani, l-au obligat să facă muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 60 de zile și să-i plătească elevei sale 20.000 lei cu titlu de daune morale. Profesorul a contestat decizia Judecătoriei Pașcani, iar după judecarea apelului la Curtea de Apel Iași a fost modificată doar suma pe care trebuie să o plătească.
Ancheta în acest caz a început în martie 2017, după ce după ce o elevă și-a anunțat diriginta că dascălul a sunat-o și i-a făcut avansuri, cerându-i o relație. Convorbirea a fost înregistrată şi a ajuns la anchetatori. Pe acea înregistrare a convorbirii telefonice se aude cum profesorul o invită insistent pe elevă la o cafea, deşi aceasta îi spune că nu stă de vorbă cu necunoscuți și încearcă să refuze.
„Vorbesc foarte serios, nu fac mișto, eu sunt om în toată firea, nu sunt un puțoi de ăsta de 18, 21, 25, 19 ani. Sunt om în toată firea și am vorbit foarte serios. Îmi ești dragă și aș vrea să ne vedem să mergem undeva, să îți fac un cadou, un pulovăraș, un bănuț, că tu îmi ești dragă și știu că și ție îți place viața”, ar fi spus profesorul Petrică Angheluș, potrivit înregistrării.
sursa – hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ