Produse expirate de 3 luni, vândute elevilor în apropierea unor școli din vestul țării

169

Sucuri, chipsuri, cornuri, dar și produse de patiserie cu termenul de valabilitate expirat vândute copiilor din municipiul Hunedoara au fost identificate de către polițiștii locali în urma unei acțiuni de control în proximitatea școlilor. Pentru neregulile identificate, organele de control au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 185.000 lei.

Poliția Locală a municipiului Hunedoara a demarat o acțiune de control privind produsele alimentare comercializate pe raza municipiului și în special în proximitatea unităților de învățământ. Verificările s-au derulat în baza Legii 12/1990, privind protejarea populației – în special a copiilor – împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Concret, polițiștii au urmărit identificarea produselor alimentare expuse la vânzare fără termen de valabilitate afișat sau expirate.

În urma controalelor, au fost identificate produse expirate de trei luni vândute copiilor.

„Luni și marți, Poliția Locală a verificat 21 de agenți economici din municipiu, în special din proximitatea școlilor. În urma controalelor au fost aplicate 17 sancțiuni, în valoare totală de 185.000 de lei pentru sucuri, ciocolată, pufuleți, pufarini sau produse de patiserie cu termenul de valabilitate expirat sau neafișat. Unele dintre produse erau vândute copiilor fiind expirate chiar și de trei luni. Întreaga cantitate de mărfuri cu deficiențe a fost distrusă și scoasă din vânzare. Dorim să le atragem atenția părinților să nu își expună copiii la riscul de îmbolnăvire prin consumarea produselor expirate. Le sugerăm să citească atent etichetele alimentelor cumpărate și să îi învețe și pe copii să facă la fel”, a declarat șeful Poliției Locale Hunedoara, Răducu-Marius Pasc.

sursa – glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ