Procurorul care ar fi preluat-o brutal pe fetița din Baia de Aramă, urmărit penal

151

Secția specială de investigarea a magistraților a pus-o sub urmărire penală pentru purtare abuzivă pe Maria Antoaneta Pițurcă, procurorul care ar fi preluat-o brutal pe Sorina, o fetiță de opt ani, de la asistentul Maternal din Baia de Aramă, relatează G4media.

Surse judiciare au precizat că alături de Maria Pițurcă este urmărită penal și Violeta Morjan, o angajată a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mehedinți, conform G4media. Maria Pițurcă, procuror-şef al secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului Curţii de Apel Craiova, a fost audiată miercuri de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM. O decizie privind suspendarea din funcție a Mariei Pițurcă a fost amânată pentru joi, 11 iulie.

Inspecţia Judiciară a anunţat pe 2 iulie că Maria Piţurcă este cercetată disciplinar. Maria Pițurcă este acuzată că ar fi bruscat-o, în dimineața zilei de 21 iunie, pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Mehedinți, în timp ce era luată din casa asistentului maternal din Baia de Aramă pentru a fi dat spre adopţie unei familii de români din SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ