Problemele cu gazul de vineri seara, din comuna Dumbrăvița, s-au rezolvat-VIDEO

430

Din cauza gerului, centralele din comuna Dumbrăvița nu au mai făcut față, astfel că timișorenii care locuiesc în comună au fost nevoiți să stea pentru câteva ore bune fără căldură. Codul portocaliu de ger din 36 de județe, dar și codul galben din județul Timiș, a pus autoritățile și conducerea județului în alertă. Astfel că prefectul județului Timiș, Mircea Băcală, vrea să se asigure că totul funcționează optim, iar timișorenii nu duc lipsă de căldură sau apă curentă.

Din cauza temperaturilor foarte scăzute, consumul de energie electrică și de gaze a fost și va rămâne în continuare destul de mare în Timiș. Din păcate, Timișul este capăt de rețea și va consuma ceea ce va rămâne, transmite Mircea Băcală. Din această cauză autoritățile s-au asigurat că nu există vreo problemă care să depindă de județ și să fie nevoie de intervenție din partea ministerului.

Problemele în comuna Dumbrăvița, din cazua frigului s-au înregistrat în data de 6 ianuarie, vineri seara. Locatarii de pe două străzi diferite au semnalat problema centralelor, care intraseră în avarie. Primarul comunei spune că a semnalat problema într-un timp cât se poate de scurt și a cerut ajutorul celor de la EON Gaz.

La o măsurătoare făcute de cei de la EON Gaz s-a constatat că presiunea în centrale era de 0,4 bari. O centrală termică, de regulă, funcționează cu o presiune de un bar. Îi rog pe reprezentanții EON să mărească puțin presiunea în perioada asta, declară primarul comunei, Victor Malac.

S-au înregistrat totodată și câteva contoare de apă, care au înghețat din cauza frigului și care s-au rezolvat datorită ecipei de intervenție. Problemele de genul acesta intră în atribuția propietarilor. Locuitorii sunt rugați să izoleze contoarele pentru a preveni înghețul acestora.

2 COMENTARII

  1. Nu, nu s-au rezolvat. In continuare sunt aceleași probleme. Si nu sunt de vina atât de mult temperaturile scăzute cat faptul ca domnii de la EON au dat aviz pentru niste lucrări la rețeaua de gaz care nu face față consumatorilor. Pe românește s-au luat niste bani gen comision de către cei care au pus ștampila, iar firmele de profil care au executat lucrarea, au facut profit maxim cu investiție minima. Si uite asa vreo 200 de case din Zona Cora ramân seara de seara fără încălzire, deși am plătit bani buni pe branșamentul de gaz.

  2. Nu s-a rezolvat nimic, este chiar mai rau! Trebuie sa se stie adevarul…suntem disperati! trebuie sa primim ajutor de la cineva din lumea asta ca suntem la capatul puterilor!

LĂSAȚI UN MESAJ