Problemele Colterm ”scoase de sub preș”. Sindicaliștii rup tăcerea

371

Poate încerca administrația Robu să ascundă adevăratele probleme financiare pe care le are Colterm, dar degeaba. Sindicaliștii sparg tăcerea și prezintă situația reală din vistieria societății de termoficare. Salariile și tichetele de masă nu ajung la timp la angajați pentru că datoriile enorme ale companiei trebuie plătite.

Sindicaliștii din Colterm spun că oamenii nu își primesc la timp sau la o dată fixă tichetele de masă și salariile, motiv pentru care ei se pregătesc de grevă.

”Precizăm că toți salariații membrii de sindicat au înțeles în această perioadă problemele cu care s-a confruntat compania, sperând că după ce au acceptat sa meargă în șomaj tehnic și după ajutorul financiar primit de la Primăria Municipiului Timișoara, lucrurile vor intra în normalitate, dar în realitate acordarea drepturilor salariale și a tichetelor se face fără a se ști o data sigura și într-un mod haotic și discriminatoriu, cu toate că Administrația COLTERM a dat asigurări că totul va fi în regulă, astfel sau creat premizele declanșării unui conflict de muncă.

Avand în vedere cele prezentate, facem pe această cale, un apel către Administrația COLTERM S.A. de a intra în normalitate de îndată, respectiv să acorde tuturor angajaților, fără nicio discriminare, salariile și tichetele de masă, precum și toate drepturile prevăzute în C.C.M. (n.r. contractual colectiv de muncă), astfel suntem nevoiți să declanșăm toate formele de luptă indicală, pentru a ne apăra drepturile ce ni se cuvin”, au transmis reprezentanții sindicatului.

Vă amintim că anul trecut 60.000 de abonați Coltem au rămas fără căldură și apă caldă de 3 ori pentru că societatea de termoficare nu și-a achitat datoriile către furnizorul de gaz care a închis robinetul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ