Principesa Margareta, mesaj de mulțumire la o săptămână de la înmormântarea Reginei Ana

156

Principesa Margareta, Custodele Coroanei române, a transmis un mesaj de mulțumire, la o săptămână de la înmormântarea Reginei Ana, mama Alteței Sale Regale.

Principesa Margareta le-a mulțumit tuturor celor care au tranmis mesaje de condoleante, au aprins o lumânare sau au adus flori în memoria Reginei Ana. „Tuturor celor care ați tranmis mesaje de condoleanțe, celor care ați aprins o lumânare și ați adus o floare, tuturor celor care ați vărsat o lacrimă și celor care v-ați îndreptat gândul către familia noastră, vă transmit recunoștință”, a transmis Principesa Margareta.

„Ne-ați însoțit, pe surorile mele și pe mine, în această călătorie a durerii. Și ne-ați ajutat să fim mai puternice. Funeraliile Reginei Ana au pus împreună, sub semnul Coroanei, România și Republica Moldova, Biserica Ortodoxă și cea Catolică, sufletele și năzuințele românilor din întreaga lume. Cu toții am fost, în aceste zile, în comuniune, mândri, îndurerați și înălțați spiritual”, a mai transmis Alteța Sa Regală.

Principesa Margareta a reaminit vorbele Regelui Mihai, care „spunea că cea mai frumoasă coroană regală este încrederea și dragostea românilor”.

Despre mama sa, Regina Ana, Principesa Margareta a spus că „a fost un exemplu de devotament față de Rege și Națiune”. „Iubirea, respectul și admirația cu care românii au condus-o pe ultimul drum ne dau sporită speranță pentru viitor”, a încheiat Principesa Margareta.

Regina Ana a fost înmormântată sâmbătă, 13 august, la Curtea de Argeș. Cripta Reginei Ana, mai exact piatra de mormânt a soției Regelui Mihai I, pe care scrie doar Ana, așa cum și-a dorit modesta regină, poate fi văzută de curioși și turiști începând de sâmbătă. Casa Regală a fost de acord să permită accesul publicului la mormântul Reginei Ana de-abia la șapte zile după înmormântarea Reginei Ana.

Sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ