Prin Electronics Summer University liceenii au avut parte de experienţe de neuitat la UPT Foto

75

La modernul sediu al Centrului de Conferinţe al Universităţii Politehnica Timişoara, a avut loc conferința ce a pus un punct final proiectului Electronics Summer University 2018, eveniment aflat la cea de-a treia ediţie.

Derulată în perioada 20 august – 2 septembrie 2018, Şcoala de vară Electronics Summer University a reunit 70 de elevi de clasa a XI-a din 27 de licee din România, din județele: Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Satu Mare, Timiș și Vâlcea.

Organizată de Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale de la Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc), Electronics Summer University are ca scop principal promovarea învăţământului superior în rândul elevilor de liceu din România, în vederea prevenirii abandonului şcolar și a conștientizării importanței studiilor superioare.

Proiectul este finanțat prin Schema de Granturi Competitive pentru universități – Programe de vară de tip Punte (SGCU-PV)din cadrul proiectului privind Învățământul Secundar (ROSE).

Anul acesta, cei 70 de liceeni au avut posibilitatea de a experimenta timp de 2 săptămâni viaţa unui student de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaționale din Timișoara. De-a lungul perioadei de desfăşurare a proiectului, elevii au dobândit noi cunoştinţe, care se vor dovedi foarte folositoare pe viitor. De asemenea, aceştia au aprofundat cunoștințele dobândite în liceu şi le-au consolidat, dându-le o direcţie mai clară.

Liceenii participanți la Electronics Summer University au fost cazați în căminele UPT, având asigurate, prin proiect, cazarea, masa și transportul. Pe parcursul celor două săptămâni, liceenii au participat la cursuri non-formale, cu o importantă componentă aplicativă, au efectuat vizite la Experimentarium TM, la firme din Timișoara, la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al UPT, au desfășurat activități sportive, au luat parte la traininguri de dezvoltare personală, la un treasure-hunt (vânătoare de comori) în toată Timișoara, dar și la diverse seri sociale.

Majoritatea participanților provin din zone defavorizate, de la licee din mediul rural sau cu promovabilitate scăzută la bacalaureat. Dintre participanții de anul trecut, peste 50% au devenit studenți ai Universității Politehnica Timișoara, iar volutarii actualei ediții sunt participanți din edițiile precedente. Nu în ultimul rând, coordonatorul proiectului de anul acesta este un fost participant la prima ediție, care în prezent este student al UPT.

LĂSAȚI UN MESAJ