Primul tunel pe cale ferată construit în țară în ultimele trei decenii se află în vestul țării

223

Singurul tunel pe calea ferată aflat în construcție în România în acest moment se construieşte în judeţul Arad. Este primul construit în țară în ultimii 30 de ani și cel mai mare din vestul României.

Lucrarea este în grafic, iar autoritățile speră ca în câțiva ani pe calea ferată din coridorul pan european 4 trenurile să poată circula cu viteze de până la 160 de km / oră. Tunelul se construiește în zona comunei Bata din județul Arad. Acesta are o lungime de 603 metri, este în curbă, iar lucrările sunt în grafic, spune ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care a vizitat șantierul.

„Este bine că în cazul acestui important obiectiv de reabilitare a liniei de cale ferată Frontieră – Curtici-Simeria Lot 2B, am ajuns la un progres fizic de peste 45%. Am înțeles că plățile sunt la zi, văd că este un grad de mobilizare corespunzător, deci sunt create toate condițiile pentru ca termenul de finalizare stabilit pentru martie 2023 să poată să fie respectat. Sau poate antreprenorul ne face o surpriză plăcută și termină lucrările mai devreme”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Tunelul se află pe magistrala frontieră-Arad-București. O parte din reabilitarea căii ferate Arad-București este deja finalizată, iar între Curtici și Arad s-au făcut deja teste cu trenuri care circulă cu viteze de circa 160 km/h la oraș.

sursa – ziardearad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ