Primul tren de lux din România o inițiativă privată din vestul țării! VIDEO

1607

Transcarpatic, este primul tren de lux din România și a intrat recent pe ruta București-Constanța pe care va circula tot sezonul estival. Prețurile sunt comparabile cu cele de la CFR Călători și are facilități ca în Vest.

Primul rută pe care a circulat a fost în 22 iunie cu destinația finală Constanța din București. Tot traseul a durat 32 de minute până la mare.

O călătorie București-Constanța costă 45,6 lei bilet întreg, 22,8 lei reducere de elevi și 24,6 lei reducere pentru copii. De acestă dată, studenții sunt din nou norocoși pentru că circulă gratuit. Se pot achiziționa biletele online cât și de la casa de bilete din Gara de Nord.
Pe această rută, Transcarpatic are o singură clasă, clasa a II- a. Însă, este în frunte când e vorba de aspect și facilități. Dotările trenului Transcarpatic nu se compară cu trenurile normale CFR și dispun de sisteme audio-video pentru divertisment, sisteme de informare a pasagerilor, internet, aer condiționat, toalete cu dușuri, gustări și băuturi pentru călători.
Cu un tren Transcarpatic puteți merge la Brașov, pe ruta București-Sighișoara-Arad. Călătoria până la Brașov durează 2 ore și 30 de minute.

Pe rutele București-Constanța și București-Brașov circulă și trenul privat Softrans, unde o călătorie costă 40 lei spre mare și 30 de lei spre munte. Călătorii care doresc să ajungă din București la Arad pot călători cu cușetă.

Trenurile Transcarpatic sunt realizate de compania feroviară Astra Transcarpatic, deținută de omul de afaceri arădean Valer Blidar, care a înființat compania cu 20 de milioane de euro. Valer Blidar mai este acționar majoritar la Astra Vagoane Călători Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ