Primul caz de șoc anafilactic înregistrat în România după vaccinarea COVID-19

193

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat că în România s-a înregistrat primul caz de șoc anafilactic după vaccinarea împotriva COVID-19 – o reacție extrem de rară care este semnalată și în prospectul vaccinului.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 46 de ani, care nu știa să aibă antecedente alergice și care și-a revenit în aproximativ 7 minute, după ce personalul medical a intervenit rapid.

„A fost înregistrat un caz de șoc anafilactic la o femeie de 46 de ani care a fost vaccinată cu vaccinul produs de Astra Zeneca. S-a intervenit rapid și în circa 7 minute femeia era cu stare generală mult ameliorată. Ea a fost transportată la spital și urmează să fie externată. Femeia nu se știa cu istoric de reacții alergice. Reacția de șoc anafilactic este una extrem de rară”, a declarat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

În ceea ce privește reacțiile adverse înregistrate la vaccin, majoritatea acestora sunt minore, a subliniat medicul Valeriu Gheorghiță. Vârsta medie a românilor care au dezvoltat reacții adverse este de 41 de ani, a mai precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ