Primirea delegației Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș la Ambasada României din Tokio

56

În cursul zilei de joi, 30 martie, Ambasadorul României în Japonia, E.S. Domnul Ovidiu Dranga, a primit delegația de afaceri timișeană aflată într-o misiune economică în Japonia.

Cu această ocazie, au fost trecute în revistă particularitățile pietei nipone, într-un schimb de idei cu antreprenori români din Japonia.
Dialogul a abordat premisele unor posibile colaborări între companii românești și nipone, în domenii de interes comun.
Misiunea economică timișeană organizată de CCIA Timiș se află în Japonia, în perioada 25 martie – 2 aprilie 2023.
Pe lângă programul profesional, reprezentanții companiilor timișene vor vizita obiective turistice aparţinând culturii și civilizaţiei nipone din Tokyo, Osaka, Kyoto, Kamakura și Nikko.

Japonia este a doua putere economică în Asia-Pacific şi a treia la nivel mondial, unul dintre statele asiatice cu care România are relaţii speciale la nivel de parteneriat strategic.

Japonia este unul din principalii parteneri economici asiatici ai României, care a sprijinit cu asistenţă financiară şi tehnică procesul de reforme din România: reabilitarea unor porţiuni de drumuri naţionale şi căi ferate, modernizarea unei centrale termoelectrice, a unei porţiuni a Portului Constanţa, realizarea liniei de metrou care va lega Capitala de aeroportul Otopeni.
La finalul anului trecut, investițiile nipone în România totalizau peste 385 milioane dolari, Japonia fiind cel de-al 22-lea partener investițional al țării noastre, numărul companiilor mixte românești înființate cu participarea de capitaluri japoneze fiind 388.
Principale investiţii nipone în România au fost realizate în industria auto (componente/piese de schimb şi componente electrice, anvelope), rulmenţi, produse electronice ş.a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.