Primii pași pentru Centrul de legume și fructe din Tomnatic

102

Se fac primii pași concreți pentru construirea centrului de colectare, depozitare și sortare a fructelor și legumelor din județul Timiș. Autoritățile pregătesc studiul de fezabilitate după care va demara licitația pentru constructor. Potrivit liderului Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, în această toamnă ar putea demara lucrările.

”Lansăm zilele următoare procedurile pentru studiul de fezabilitate, urmând ca licitația pentru proiectarea și execuția lucrării să se demareze imediat ce vom avea SF-ul.

Investiția va sprijini atât agricultorii, cât și consumatorii finali, timișenii, care se vor putea bucura de fructe și legume autohtone, de calitate superioară.

Acesta poate fi considerat un centru pilot, care, în funcție de cerere și de rezultate, va putea fi multiplicat și în alte zone din județ. Timișenii au nevoie de asemenea investiții menite a stimula producția locală, a sprijini micii întreprinzători agricoli locali”, a declarat Dobra.

Investiția este estimată la aproximativ 1 million de euro și ar urma să fie realizată din veniturile CJ Timiș. Centrul va fi ridicat la Tomnatic, o zonă a județului unde agricultura este meseria de bază. Însă toți fermierii din județ vor putea să depoziteze în condiții moderne recoltele,aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ