Primi pași pentru construirea unui stadion de 30.000 de locuri la Timișoara

72

Primarul orașului, Nicolae Robu, a anunțat pe pagina sa de facebook că CNI a reușit să finalizeze licitația pentru studiile de prefezabilitate și fezabilitate și a și semnat ordinul de încpere, pentru noul stadion – unul cu o capacitate de 30.000 de locuri.

„Pornește efectiv proiectul «stadion de 30.000 de locuri la Timișoara»! În preocuparea noastră tenace, începând din 2012, pt obiectivul Nou Stadion de 30.000 de locuri la Timișoara, am aflat că s-a dat ordin de începere a lucrărilor, cu data de 27.01.2020, pt elaborarea Studiului de Prefezabilitate, a Studiului de Fezabilitate și a Altor studii de specialitate, de către CNI, către câștigătorul licitației organizate pe temă de către CNI, Asocierea SC Lucian Simion Arhitectura SRL și SC Construcții Erbașu SA”, a anunțat Robu pe Facebook.

La licitația demarată încă din luna august a anului trecut de CNI s-au înscris șase firme sau asocieri: Dico și Țigănaș din Cluj, Hentza Business din Voluntari, Popp și Asociații din București cu trei subcontractanți, S&M Expert Project din Iași, PGA Markers din Timișoara cu doi asociați și Lucian Simion Arhitectură din București cu Construcții Erbașu. A câștigat oferta nr. 6, ambele firme fiind din București.

Noul stadion ar urma să fie ridicat în locul arenei „Dan Păltinișanu”, care va fi demolat de Consiliul Județean Timiș de îndată ce CNI va stabili firma constructoare.

LĂSAȚI UN MESAJ