Primele piedici în calea Pasajului Solventul

518

Nici nu este făcut proiectul, că au și apărut primele piedici în calea construirii Pasajului Solventul de la Timișoara. Problema ar fi legată de situația terenului privat de care are nevoie Primăria orașului, pentru a realiza investiția.

Primarul Nicolae Robu anunța, anul acesta, că a bătut palma cu proprietarii Solventul și că aceștia sunt de acord să doneze orașului o bucată de teren pentru construirea pasajului. Toamna aduce însă vești proaste: donația nu poate fi făcută, cel puțin deocamdată. Asta pentru că, în acte, terenul apare cu mai multe construcții și, pentru a putea fi preluat de primarie, trebuie să fie liber de sarcini. Primarul susține că a fost acolo și construcțiile respective nu mai exista, dar nu s-a făcut radierea loc din arhivă. Pentru a se realiza transferul, prima dată Ministrul Finanțelor trebuie să constate situația din teren și apoi să faca radierea. Dacă problemele se rezolvă, atunci pasajul peste calea ferată ar urma să aibă două benzi de circulație rutieră pe sens și câte una pentru tramvaie. Nu vor lipsi trotuarele sau pistele de biciclete.

“Calea Bogdăneștilor și linia de tramvai se duc pe sub calea ferată, pasajul va fi unul mare, că acolo avem nouă linii de cale ferată, va fi și cel mai larg, la ora actuală Popa Șapcă este cel mai larg. (…) Vom amenaja la gară (n.r. Gara de Nord) un sens giratoriu, care va avea o ieșire înspre gară, inclusiv linia de tramvai va fi dusă acolo, pentru a se racorda cu cea existentă, iar o altă ieșire va duce la viitorul nou pod peste Bega din zona Solventul și va fi încă o ieșire, care va deveni utilă când se va face un nou drum înspre partea de vest, cu ținta de a duce în zona de sud-vest a orașului”, a declarat Nicolae Robu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ