Primele confirmări la BCT

85

”Leii” bănățeni își conturează încet lotul pentru stagiunea ce începe în toamnă. Câte un american, un muntenegrean și un sârb sunt deocamdată certitudinile confirmate de șefii de la BC SCM Timișoara.

S-a deschis sezonul transferurilor și pentru gruparea de pe locul cinci. BC SCM Timișoara a început mutările în privința lotului pe care se va baza în sezonul următor. În prima fază trei nume au fost confirmate de conducerea echipei. Violeții au semnat prelungirea contractului cu pivotul Milos Komatina, jucător ce a evoluat pentru BCT în stagiunea trecută. Totodată au fost aduși doi baschetbaliști noi: americanul Jordan Burgess și sârbul Igor Mijajlovic.

Komatina este dintre cei mai constanți jucători ai echipei în stagiunea precedentă, cu medii de 12,3 puncte, 4,4 recuperări, 2,5 pase decisive. Titular incontenstabil în perioada cu Mandic și cu Costescu, Komatina a avut evoluții apreciate.

La capitolul noutăți, Jordan Burgess este un jucător de pozițiile 2-3 de 24 de ani ce se află la primul contact cu Europa. Jucătorul de 1,93 și-a încheiat prezența în NCAA pentru Virginia Commonwealth University și a semnat primul contract de profesionist.

De asemenea în curtea bănățenilor a sosit sârbul Igor Mijajlovic, fundaș de 33 de ani care în campionatul precedent a fost cel mai bun marcator al semifinalistei CSU Sibiu cu 14,8 puncte pe meci. Sârbul se laudă cu un titlu de vicecampion mondial universitar în 2007 și un titlu de campion al Macedoniei în 2012.

BCT se reunește în 14 august și și-a programat un calendar încărcat de meciuri amicale, inclusiv cu un nume imens al baschetului european – Partizan Belgrad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ