Prime de Paște de până la 3.500 de lei/salariat. Cine sunt fericiții angajați

576

Angajaţii multor companii de stat vor beneficia de prime de Paşte, care pot ajunge la 3.500 de lei de salariat, chiar dacă unele sunt pe pierdere, în timp ce firme care au înregistrat profit în ultimul an fiscal au ales să nu acorde angajaţilor aceste bonusuri, potrivit datelor centralizate de News.ro.

Angajaţii companiei care administrează cel mai mare aeroport din România, Henri Coandă, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), ar urma să primească fiecare o primă de Paşte de circa 3.500 de lei brut, potrivit unor surse avizate, consultate de News.ro.

Potrivit informaţiilor oficiale trimise de companie, toţi angajaţii vor primi o primă egală. ”Salariaţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti primesc în anul 2017 o primă de Paşte, acordată conform Contractului Colectiv de Muncă, sub forma unei sume fixe egale pentru toţi angajaţii”, se arată în răspunsul trimis la solicitarea News.ro.

La Complexul Energetic Oltenia (CEO), companie aflată de mai mulţi ani pe pierderi şi cu mari dificultăţi financiare, se vor acorda bonusurile şi beneficiile prevăzute pentru salariaţi conform contractului colectiv de muncă (CCM) şi contractului individual de muncă (CIM), potrivit Ministerului Energiei. Recent, conducerea companiei a acceptat majorarea primelor de Paşte la 1.000 de lei pentru fiecare salariat, de la 700 lei în anii precedenţi, au precizat, pentru News.ro, surse aproapiate companiei.

În ceea ce priveşte Complexul Energetic Hunedoara (CEH), un alt producător de energie cu grave probleme financiare, cu ocazia sărbătorilor de Paşte salariaţii vor beneficia de tichete cadou în valoare de 200 lei/salariat.

La Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului nu este încă aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli, astfel încât nu este stabilit cuantumul tichetelor cadou care se vor acorda salariaţilor.

Salariaţii Oil Terminal Constanţa, operatorul terminalului petrolier la Marea Neagră controlat de stat, primesc o primă în valoare de 1.000 de lei brut, potrivit prevederilor Contractului Colectiv de Muncă, arată datele transmise de Ministerul Energiei.

Cu toate acestea, în cazul Romgaz, una din cele mai profitabile companii de stat, primele se vor ridica la circa 200 de lei, impozabili, după cum au declarat, pentru News.ro, reprezentanţii societăţii.

Alte două mari companii energetice, monopoluri pe sectorul lor de activitate, sunt Transelectrica şi Transgaz, care se află însă în subordinea Ministerului Economiei. Angajaţii Transelectrica nu vor beneficia de prime de Paşte, însă salariaţii Transgaz vor primi fiecare câte o primă de 300 lei impozabili.

Regia de stat care se ocupă cu dirijarea traficului aerian din România, Romatsa, va acorda angajaţilor, potrivit prevederilor din CCM, prime de Paşte în valoare de 800 lei brut, suma netă primită urmând să fie de circa 550 lei net, potrivit unor surse din interiorul companiei.

Angajaţii companiei care administrează reţeaua de cale ferată, CFR SA, beneficiază de prime.

”Conform Legii nr. 227/08.09.2015 privind Codul Fiscal, CFR SA poate acorda salariaţilor săi cadouri în bani sau natură, cu ocazia Sărbătorilor Pascale 2017, cu o valoare maximă de 150 de lei/ salariat”, se arată în datele trimise la solicitarea News.ro.

Angajaţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vor primi, ca şi anul trecut, bonuri cadou în valoare de 250 de lei, potrivit prevederilor CCM.

Citeste mai mult pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ