Primarul Timişoarei: Se încearcă amânarea a 3 şantiere din oraş-VIDEO

452

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că 3 lucrări de infrstructură care urmau să înceapă anul acesta sunt, intenţionat, amânate. Potrivit acestuia s-au depus contestaţii la licitaţiile pentru implementarea a 3 obiective.

Săptămâna trecută, Nicolae Robu, primarul Timişoarei, declara că o firmă apropiată PSD a blocat dechiderea şantierului de lărgire la 5 benzi a pasajului Jiul. Acum, edilul şef susţine că alte două lucrări au fost blocate. Este vorba despre lărgirea pasajului Popa Şapcă şi reabilitarea străzii Chimiştilor.

Potrivit primarului, tot societăţi apropiate Partidului Social Democrat, sunt cele care au depus ultimele două contestaţii.

pnl ben oni ardeleanu nicolae robu_16“Acum se trage de timp la pasajul Popa Şapcă. S-a depus contestaţie, tot în ultima zi, la a treia lucrare: strada Chimiştilor. O firmă, a unui cunoscut PDS-ist din Timişoara, a depus contestaţie direct la Autoritatea Naţională (n.r. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor), după licitaţia electronică. După ce la licitaţia electronică s-a clasat pe locul 4. Nu a depus contestaţie. S-a intrat în faza finală de competiţie de preţ, pur de preţ. Firma respectivă s-a clasat pe locul 4 şi s-a trezit, după 10 zile, să depună contestaţie”, a declarat Nicolae Robu.

Robu susţine că totul a pornit în şedinţa în care s-a aprobat bugetul Timişoarei. Atunci, PSD a votat împotriva adoptării proiectului, dar acesta a trecut la limită, de abia întrunind numărul necesar de voturi.

„Tot ce se petrece este boicot comandat de conducerea PSD Timiş. Boicot manifestat cel mai clar la plenul în care s-a adoptat bugetul Timişoarei pe 2016”, a mai spus Robu.

Soluţionarea contestaţiilor poate dura mai bine de 3 săptămâni, dar nu există un termen limită. Lucrările pot fi amânate chiar şi 3 luni dacă licitaţiile trebuie reluate.

LĂSAȚI UN MESAJ