PNL Timiş caută candidatul care poate aduce majoritatea în Consiliul Judeţean Timiş-VIDEO

1080

PNL Timiş nu a decis încă cine va fi candidatul pentru funcţia de preşedinte la Consiliul Judeţean Timiş. Unul dintre cei doi lideri liberali, Nicolae Robu, spune însă că cel mai important în alegerea omului potrivit este capacitatea acestuia de a obţine cu uşurinţă o majoritate confortabilă în plenul Consiliului Judeţean, după alegeri.

„Joi vom avea votul final şi vom stabili poziţia pe listă a candidaţilor. Vom stabili cine va fi candidatul PNL Timiş la funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean. Evident, pentru această poziţie se impune validarea la nivel naţional şi, în plus, evident, că acel candidat va putea fi confirmat, sau doamne fereşte, infirmat. Noi acum ne chinuim să desemnăm persoana aspirantă la poziţia de preşedinte a Consiliului Judeţean, acea persoană care cea mai mare susţinere politică şi care are şanse să obţină cele mai multe voturi în cadrul Cosiliului Judeţean, aşa cum vrem noi să se comporte Consiliul Judeţean după alegeri”, a declarat Nicolae Robu, co-preşedintele PNL Timiş.

Potrivit co-preşedintelui PNL Timiş, Nicolae Robu, persoana care bucură de cea mai mare susţinere în partid şi care ar putea aduna cele mai multe voturi, este colegul său de la conducerea partidului, Dan Popa. În lipsa lui la conferinţa de presă a PNL Timiş, Robu a declarat că Popa nu este interesat de cursa electorală.

„Domnul Dan Popa v-a spus că nu intră în orizontul dânsului de interes. Aşa cum a declarat domnul Dan Popa, am fost împreună la Bucureşti, am purtat discuţia depre candidatura sa. Pe dânsul nu-l interesează şi trebuie să îi respectăm opţiunea de viaţă. Dacă domnul Dan Popa ar spune că vrea să candideze nu cred că ar fi cineva care să nu considere că dpmnul Dan Popa se situează, după orice criterii, în faţa tuturor celorlalţi candidaţi. Este un om care a făcut performanţă în cariera sa şi în partid, face o treabă excelentă în partid”, a mai spus Robu.

Până acum, 9 liberali şi-au manifestat interesul de a candida la funcţia de preşedite a Consiliului Judeţean Timiş, potrivit co-preşedintelui PNL Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ