Primarul Timișoarei, luat la întrebări de oamenii de afaceri germani din Banat! Ce le-a promis Robu?

846

Clubului Oamenilor de Afaceri Germani Banat s-a întâlnit zilele trecute cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu, ca să afle ce perspective au. În plus, investitorii germani s-au interesat care este starea actuala a Timișoarei ca spațiu investițional. Primarul a trebuit să facă față unui tir de întrebări care-i frământă cel mai mult pe patronii și directorii de companii: starea străzilor, situația pieței muncii, dar și Timișoara ca oraș în care merită să trăiești.

Robu le-a făcut acestora, din start, o promisiune, menită să-i impresioneze pe cei prezenți: „Planurile voastre de investiție nu vor fi obstrucționate prin măriri de taxe și impozite“. În același context, Robu mai promite să creeze, pe viitor, diverse structuri la primărie: una care să promoveze mediul socio-economic respectiv una care să-i atragă pe investitori, dar în același timp să și administreze clusterele și parcurile industriale.

Conform cu ultimele statistici Forbes, invocate de Nicolae Robu, Timișoara este menționat ca fiind cel mai dinamic oraș din România – după București – precum și unul atractiv pentru noi investitii. „Aceste statistici se datorează și dumneavoastră, celor care chiar și în perioada de criză ați generat creștere economică și ați păstrat locurile de muncă“, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu, cu referire directă la investitorii germani.

Unul dintre dintre obiectivele primarului Timișoarei din acest mandat este pregatirea orașului pentru momentul în care va fi Capitală Europeana a Culturii, adică realizarea de pasaje, parcări, șoseaua de centură și inele de circulație. Pentru realizarea centurii Timișoarei, Robu le cere ajutorul investitorilor germani, în cazul în care aceasta nu este realizată cu fonduri suplimentare și la termene acceptabile: „O scrisoare comună din partea firmelor din oraș către Guvern ar fi în această relație probabil un caz extrem, dar și eficient și „un prim pas al acestei inițiative ar putea fi făcut la Clubul Economic German“.

Dintre planurile sale de investiții, care să-i atragă pe oamenii de afaceri germani, primarul vrea să construiască un parc multifuncțional pentru activități sportive și de business. În fine, relocarea căilor ferate de pe teritoriul orașului, susținerea de locuințe pentru personalul din intreprinderi, fără a intra în confict cu oficiul concurenței, promovarea școlilor profesionale în sistem dual au mai constituit teme ale rundei interactive de discuții dintre primar și membrii Clubului Economic German din Timișoara. Rămâne de văzut dacă demersurile primarului vor avea rezultate vizibile în viața Timișoarei din următorii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ