22.2 C
Timișoara
vineri 19 iulie 2024

Primarul Timișoarei cere verificarea spitalelor, după incendiul din Piatra Neamț

Incendiul din Piatra Neamț pune autoritățile din țară pe jar. Premierul României, Ludovic Orban, cere controale la toate unitățile sanitare, iar primarul Timișoarei, Dominic Fritz, vrea să fie verificate toate instalațiile de oxigen și cele electrice din spitalele din oraș pentru a evita o posibilă tragedie. Sâmbătă seara, edilul a transmis și un mesaj de solidaritate după incendiul din estul țării.

„Sunt șocat și întristat de incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra-Neamț – cu atât mai mult în acest an pandemic ce nu ne-a scutit de suferințe și pierderi de vieți omenești. Sunt cu toată inima alături de familiile celor ce și-au pierdut viața și a celor care acum se află în stare gravă.

Am vorbit în seara asta cu directorii spitalelor din subordinea Primăriei și le-am cerut să se verifice mâine și poimâine, cu sprijinul ISU, buna funcționare a instalațiilor de oxigen și a celor electrice, dar și a procedurilor de intervenție în caz de incendiu. Pacienții și cadrele medicale trebuie să fie în siguranță, pentru ca toate puterile lor să se poată concentra pe lupta cu virusul care a produs deja prea multă durere”, a transmis Dominic Fritz.

Munca pompierilor este grea, pentru ca în subordinea Primăriei sunt Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Copii și Spitalul Municipal, care au mai multe secții, prin oraș, multe în clădiri vechi și degradate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :