15.7 C
Timișoara
vineri 24 mai 2024

Primarul Robu vrea să reclame Guvernul României la Comisia Europeană, pentru blocarea unui proiect important pentru oraș! video

Pentru rezolvare nevoilor Timișoarei Nicolae Robu vrea să mergă cu jalba în proțap la Bruxelles. Cum unul din marile șantiere de infrastructură rutieră locală este deja finalizat și se află în primele zile de circulație reală, vor urma și altele. La pasajul Jiul nervii șoferilor care au fost întinși la maxim mai mult de un an. Circulația se mai normalizează acum.

O altă lucrare de mare importanță și de o complexitate mult mai mare este în lucru. Planurile sunt făcute în mare. Dacă totul merge bine, anul viitor ar trebui să înceapă șantierul la pasajul din dreptul fostului combinat petrochimic Solventul. Calea de acces cea mai scurtă din nordul orașului, care va lega sudul pe cale rutieră, va trece pe aici. A fost stabilit un traseu optim. Calea Bogdăneștilor va fi prelungită pe sub calea ferată până pe strada Gării unde va exista un sens giratoriu. Aici ar urma să existe trei conexiuni. Una către Gară, alta către canalul Bega, ce va putea fi trecut pe un viitor pod, iar o a treia cale către vestul orașului.

Pentru a începe proiectul trebuie ca Primăria să dispună de un spațiu liber de sarcini. Între timp au apărut noi impedimente. Birocrația extremă va trebui depășită și aici. Încă nu sunt depășite problemele de proprietate. Proprietarii actuali ai fostei fabrici sunt deschiși la discuții și sunt dispuși să cedeze din teren, atât cât este nevoie pentru acest mare nod de circulație. O parte din teren este grevat însă de obligațiuni la statul român. În acte, pe acel loc figurează câteva clădiri pe care are ipotecă statul. În realitate, acele imobile nu mai există demult. S-au dărâmat cu mulți ani în urmă. Au fost consemnate printr-o eroare iar acum nimeni nu știe cum să fie îndreptată.

În acest moment mingea se află la Ministerul Finațelor, care ar trebui să renunțe la aceste ipoteci pe ceva ce oricum nu există. ANAF Timiș a transmis mai departe, la București, cum stă situația pe teren. În ciuda nenumăratelor demersuri ale autorităților locale, problema trenează. S-au făcut note explicative la toate nivelurile, până la primul ministru. Răspunsul întârzie.

Dacă nu se rezolvă nimic Primarul Robu este hotărât să schimbe traseul de circulație. Dar acesta nu ar mai fi atât de direct și de optim.

Pasajul se va face în orice condiții fiind atât de necesar pentru dezvoltarea orașului.
În cazul unei tergiversări exagerate a acestui blocaj, primarul este decis să facă o sesizare la Comisia Europeană. El vrea să arate că Guvernul României nu lucrează pentru toți cetățenii țării în mod egal și blochează proiecte importante de infrastructură, după bunul plac.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :