Primarul Robu promite cumpărarea Colegiului Bănăţean. Începutul de an şcolar ar putea veni fără chirie

232
colegiul banatean

Mai sunt două săptămâni până la începerea anului şcolar, iar primarul Nicolae Robu, promite în continuare că va lua în patrimoniu unul dintre cele mai mari şi costisitoare pentru bugetul local licee din Timişoara. Vorbim despre Colegiul Naţional Bănăţean, pentru a cărui achiziţie se poartă negocieri de mai bine de 2 ani.

Încă din 2014 Consiliul Local Timişoara a adoptat o hotărâre prin care îşi exprimă disponibilitatea de a cumpăra acest imobil, retrocedat Episcopiei Romano-Catolice. Însă suma enormă cerută de preoţii catolici, de aproape 30 de milioane de lei, a fost mereu prea mare pentru bugetul oraşului.

Acum, Nicolar Robu declară public că negocierile sunt pe ultima sută de metri. „Succesul este aproape. Sper în câteva săptămâni să finalizăm procedurile. Am clarificat cu conducerea Episcopiei Romano-Catolice. Şi sper să reuşim să rezolvăm definitiv problema spaţului de învăţământ”, a declarat Robu.

La ce sumă finală s-a ajuns în urma negocierilor, nu ne-a fost comunicat. În prezent, din 2012, Primăria Timişoara plăteşte o chirie lunară către Episcopia Romano-Catolică de 21.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ