19.5 C
Timișoara
duminică 24 septembrie 2023

Primarul Robu este matinal, a apărut la Matinalul Realitatea TV pentru a-și preciza salariul

AdministrațiePrimarul Robu este matinal, a apărut la Matinalul Realitatea TV pentru a-și...

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, scrie pe Facebook că are un salariu de aproximativ 12.000 de lei, în timp ce şoferul său primeşte 6.500 de lei. Robu spune că face “economii”, pentru că folosește ca șofer un șef de serviciu care lucrează alături de el 12-14 ore pe zi.

Primarul a intrat în direct prin telefon și la Matinalul Realitatea TV unde s-a plâns că, la ce titluri academice are el, nici măcar nu are un salariu suficient de mare.

Nicolae Robu a reacționat, miercuri, pe contul său de Facebook, după ce în spațiul public au apărut informații cu privire la faptul că șoferul său, Vasile Paraschiv, primește o indemnizație lunară de aproximativ 10.000 de lei, după majorările salariale din Primăria Timișoara.

Primarul Timișoarei a precizat că salariile din instituția pe care o conduce, stabilite prin hotărâre de CL, sunt “printre cele mai moderate, între primăriile comparabile și chiar mici în comparație cu ale altor structuri de administrație publică locală, cum ar fi Consiliul Județean Timiș”.

În ceea ce privește salariul șoferului său, Nicolae Robu a declarat că Vasile Paraschiv câștigă 6.500 de lei pentru că este și șef de serviciu în Poliția Locală Timișoara.

“Știrea națională despre care am vorbit l-a avut în centru pe șoferul meu, șofer care câștigă, chipurile, 10.000 lei pe lună. De fapt, în mână, câștigă 6.500 lei pe lună. Nu puțin, desigur, se poate spune chiar mult, până recent atâta fiind salariul meu, ba chiar mai mic. Ce nu spun ”jurnaliștii” este că dl. Paraschiv -așa îl cheamă- nu câștigă acest salariu ca șofer, ci ca șef de serviciu în Poliția Locală, pentru că eu, în loc să plătesc distinct un șofer, în situația în care timpul cât un șofer este efectiv la volan, pe zi, este redus, folosesc drept șofer un șef de serviciu”, a explicat Nicolae Robu, pe rețeaua de socializare.

Totodată, primarul Timișoarei l-a lăudat pe șoferul său, precizând că lucrează foarte mult, inclusiv sâmbăta, și că, de fapt, face economii, pentru că ar avea dreptul de a angaja un șef de serviciu și doi șoferi.

“Acest om lucrează alături de mine 12-14 ore pe zi, foarte frecvent inclusiv sâmbăta. Evident, eu aș avea dreptul, la cât e durata zilei mele de lucru –o durată ilegală, iată, eu mă autodenunț că încalc codul muncii, muncind 12-14 ore pe zi, lucru pentru care PSD Timiș a și cerut ITM –îmi reamintesc și sunt convins că și dv. vă reamintiți, cu plăcere-, să mă sanționeze, să vedeți până unde se poate merge în România!-, aș avea dreptul, reiau ideea, să angajez un șef de serviciu și doi șoferi. Dar, fac economii, folosind drept șofer un șef serviciu, care lucrează zilnic, pro bono, o mulțime de ore suplimentare. Fanatic al muncii, alături de mine, deci, de hulit și el, alături de mine”, a adăugat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a precizat că are un salariu lunar de aproximativ 12.000 de lei, și nu de 17.000 de lei, cum s-a vehiculat în spațiul public.

Citește și :