Primarul Reșiței, Ioan Popa, se confruntă cu primul protest în stradă

378

Confruntându-se cu serioase probleme financiare la Primăria Reșița – o moștenire otrăvită lăsată de înaintașii săi aflați vremelnic la cârma municipiului – liberalul Ioan Popa e nevoit să ia unele măsuri nepopulare.

Este vorba în primul rând despre datoriile substanțiale pe care municipalitatea le are la societatea care asigură transportul public în Reșița. Aspect respins de o parte din pensionarii Reșiței, care nu vor să își vadă tăiate subvențiile la transportul local. Pensionarii sunt nemulţumiţi de faptul că primarul Reşiţei a redus numărul de tichete gratuite de deplasare cu autobuzele şi a coborât plafonul veniturilor pentru care pensionarii pot primi tichete. Astfel, prin intermediul preşedintelui unei asociații de pensionari cărășene – Liga Pensionarilor -, Dumitru Ursu, mai mulți aparținători ai acestor categorii de vârstă anunţă că vineri, 5 august, între orele 10 şi 12, se vor afla în centrul civic al Reşiţei, în semn de protest faţă de ceea ce ei numesc lipsă de sensibilitate a primarului Popa. Dumitru Ursu susține că l-au contactat zeci de membri care au solicitat această mişcare de protest, pentru că e vorba de oameni necăjiţi, pe care pensia de câteva sute de lei îi transformă în eroi când pun ceva pe masă.

La propunerea primarului Ioan Popa, numărul de tichete gratuite de călătorie a fost redus de la 16 tichete, la 10 tichete pe lună, începând cu 1 august 2016. Totodată plafonul de venituri de la care pensionarii pot primi tichete gratuite a fost coborât de la 800 de lei pe lună, la 600 de lei. Din anul 2011 şi până în luna iulie a.c., plafonul de acordare a acestor subvenţii era de 800 lei pe lună pentru persoanele în vârstă de până la 70 de ani, cu un număr de 16 călătorii gratuite, iar în cazul celor care au depăşit 70 de ani, se acordau tichete gratuite indiferent de mărimea pensiei, tot în limita a 16 călătorii. Acum, conform noilor reglementări, şi pensionarii cu vârsta de peste 70 de ani vor primi tichete gratuite numai dacă au un venit sub 600 de lei pe lună.

 

LĂSAȚI UN MESAJ