Primarul Recașului, Teodor Pavel, anunță investiții masive în construirea de locuințe. Zeci de apartamente și sute de case vor fi ridicate în Recaș și Izvin FOTO-VIDEO

3265

Pentru a rezolva, în oarecare măsură, penuria de case, în special pentru cei tineri, autoritățile din Recaș au găsit câteva soluții.

Primăria orașului Recaș a pus la dispoziție un amplasament pentru a ridica locuințe, destinat închiririerii de apartamente tinerilor până în 35 ani. Această investiție presupune construcția a 60 poate chiar 70 de apartamente. Acestea vor fi de două tipuri: cu o cameră dar și cu două. Noile apartamente se vor afla în apropierea Pieței Agroalimentare din Recaș.

După cum explică primarul Recașului, Teodor Pavel, în prezent muncitorii lucrează de zor pentru a putea termina finisajele, iar autoritățile locale s-au angajat că vor amenaja toată infrastructura necesară, cum ar fi aleile de acces și spațiile verzi.

De asemenea, se are în vedere racordarea la toate utilitățile necesare. Locuințele, dacă totul merge bine, vor putea fi date în folosință până la primăvara viitoare.

„Blocul are 32 de apartamente, din care 16 cu o cameră și 16 cu 2 camere. ANL îl aduce finisat complet, primăria suportă doar cheltuielile utilităților. Mă refer la apă, curent, gaz, canalizare. Termenul limită pentru darea în folosință era 1 octombrie 2020, din cauza problemelor cu virusul Covid 19 s-a mai amânat darea în folosință și am înțeles că în jurul datei de 15 mai anul viitor va fi gata. Este destinat familiilor tinere din Recaș, sub 35 de ani. Vom desemna o comisie, solicitări avem deja peste o sută. Cum spuneam, se va forma o comisie și se vor sorta dosarele și se va face repartizarea locuințelor în baza unor criterii foarte bine stabilite, cât se poate de riguros”, a declarat edilul orașului Recaș, Teodor Pavel.

În plus, pentru a face față solicitărilor tinerilor din satele aparținătoare, primăria a pus la dispoziție 300 de loturi pentru case în satul Izvin. „În paralel mai avem un PUZ cu 60 de locuri de casă.

Mai rezolvăm și acolo o parte din cereri și suntem în perspectiva unui PUZ de dimensiuni mai mari în satul Izvin, vreo 300 de loturi pentru tinerii sub 35 de ani”, a mai adăugat primarul Pavel.

LĂSAȚI UN MESAJ