Primarul orașului Lipova își pierde mandatul înainte de termen

228

Primarul orașului Lipova, Mircea Iosif Jochici (PSD), și-a pierdut mandatul înainte de termen, după ce a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate, fiind cel de-al 6 lea primar din județul Arad, care rămâne, în acest mandat, fără funcție din cauza problemelor cu legea.

„Cu majoritate, respinge recursul formulat de Jichici Iosif Mircea împotriva sentinţei nr. 315 din 28 noiembrie 2016 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 6 iunie 2019. Cu opinia separată a domnului judecător Ionescu Marius în sensul: Admite recursul formulat de Jichici Iosif Mircea împotriva Sentinţei nr.315 din 28 noiembrie 2016 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, rejudecând cauza, admite acţiunea în totalitate“, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Procesul a ajuns la Înalta Curte după ce primarul din Lipova a fost acuzat în 2016 de Agenția Națională de Integritate că, în cursul anului 2013, a întocmit și semnat proiecte de hotărâre de consiliul local pentru o firmă cu care edilul și soția sa aveau o relație contractuală, mai exact îi închiriase un teren.

sursa – actualitati-arad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ