Primarul face verificări în privința containerelor din Piața Victoriei. Poliția începe anchetă

243

Primarul Timișoarei consideră că acele containere care au apărut în Piața Victoriei sunt în regulă pentru că este vorba de o construcție provizorie. ”Greșit!”, susțin în continuare reprezentanții Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

”Cei care organizează festivalul au cerut să își instaleze acolo o construcție provizorie în care să se desfășoare o activitate de promovare, un fel de post de radio, cu vitrine și cu transmisie live a emisiunilor pe care ei le fac acolo. Au venit cu mai multe variante și era acceptabilă una dintre ele, pentru că se vede în interior. Nu am apucat să văd la fața locului. Am primit mesaje pe Facebook că ar arăta rău”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul spune că în locația respectivă a mai permis accesul unor TIR-uri sau corturi de promovare a unor branduri. Însă Robu spune că va verifica personal și dacă aspectul este unul nepotrivit, le va retrage avizul.

Între timp, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș a anunțat că va sesiza Poliția în acest caz, chiar vineri. În timpul cercetărilor vor fi verificate avizele, dar și modul de lucru al Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Timișoara. Potrivit legii, funcționarii din PMT sunt cei care trebuie să aibă grijă ca în oraș să se respecte Legea 422 – legea monumentelor istorice. Astfel, funcționarii care au dat aviz pentru amplasarea containerelor trebuiau să știe că în dosar trebuie să existe și aviz de la Direcția pentru Cultură Timiș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.