Primarul din Sânmihaiu Român, interdicţie la alegeri de la ANI. PSD nu mai are candidat

644

Primarul din Sânmihaiu Român, Viorel Bara, nu mai poate candida la un nou mandat de edil-şef în comună. Asta după ce a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Raportul inspectorilor a impus interdicţia de a ocupa o funcţie publică timp de 3 ani. Totul din cauză că şi-a angajat soţia în cadrul Primăriei Sânmihaiu Român.

Viorel Bara a fost găsit de ANI în conflict de interese încă din 2013, dar primarul din Sânmihaiu Român a atacat decizia în instanţă. După aproape 3 ani de procese a venit şi sentinţa finală din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Astfel, Bara nu mai poate participa la alegerile din iunie 2016, iar PSD Timiş trebuie să găsească un alt candidat.

Potrivit ANI, “BARA VIOREL a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada exercitării mandatului de primar al Comunei Sînmihaiu Român, Jud. Timiș, a semnat bibliografia de concurs, contractul individual de muncă, fișa postului, precum și dispoziția de numire a soției sale în funcția de arhivar în cadrul Primăriei Comunei Sînmihaiu Român pentru perioada 08 decembrie 2008 – 28 februarie 2013”.

Legea stipulează faptul că persoana față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

LĂSAȚI UN MESAJ