Primarul anunţă pe Facebook un nou proiect în zona Calea Lipovei

709

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţă, cu doar câteva ore până la startul campaniei electorale, pe Faceboook, că va construi un complex de agrement în zona Calea Lipovei. De mulţi ani se vorbeşte despre folosirea terenurilor abandonate din zonă şi de lipsa unui parc pentru locuitorii de aici, dar şi actuala şi fosta administraţie au susţinut că nu pot face nimic, terenurile fiind private.

După un mandat de 4 ani, Robu a găsit soluţia şi a anunţat că se va ridica acest complex pe 6.000 de metri pătraţi. De fapt, autorităţile locale impart o suprafaţă de teren cu un privat, lucru deloc nou, şi au ajuns la o înţelege cu acesta ca pe o parcelă să fie construit locul de agrement.

“Cea mai mare dorință – desigur: una total legitimă – a locuitorilor din cartierul Calea Lipovei, aceea de a avea în cartier un loc de agrement, este, în sfârșit, pe cale de a se împlini. Ei bine, iată că am reușit să ajungem la o înțelegere cu un proprietar privat împreună cu care Primăria avea un teren în regim de indiviză, să dezmembrăm din acel teren o parcelă de aproape 6.000 mp și să demarăm procedura pentru crearea acolo a unui complex de recreere format din parc, loc de joacă, teren de tenis, teren de minifotbal, baschet și handbal și un bazin de înot acoperit și unul în aer liber semiolimpice”, scrie în anunţul edilului şef de pe reţeaua de socializare.

Momentan, în cartierul Lipovei nu există decât locuri de joacă între blocuri şi niciun parc mare, cu tot cu verdeaţă, unde oamenii să se relaxeze.

LĂSAȚI UN MESAJ