Primarii din întreaga țară ,,cadorisiți” de guvern cu indemnizații mărite! Cât vor primi în plus primarii din Banat și colegii lor din țară!

359

Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE şi UDMR au depus amendamente la OUG 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, care prevăd majorarea indemnizaţiei cu 30% pentru primari, viceprimarii, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene.

În România sunt 3.186 de primari şi tot atâţia viceprimari, plus câte un preşedinte de Consiliu Judeţean pentru fiecare judeţ. În total, măsura va prevedea creşteri salariale pentru aproape 6.500 de aleşi locali.

„Temeiul este că este anormal ca în administraţia publică locală unii funcţionari să aibă de două ori mai mult decât viceprimarul, primarul sau chiar preşedintele consiliului judeţean, în condiţiile în care responsabilitatea şi administrativă şi politică şi judiciară se răsfrânge asupra aleşilor şi nu asupra funcţionarilor. Prin urmare, după aplicarea Ordonanţei 2 prin care se măreau salariile în administraţie cu 20%, s-a văzut, în urma aplicării, această problemă”, a declarat liderul comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor, Adrian Solomon (PSD).

LĂSAȚI UN MESAJ