Primăria Timişoara nu se foloseşte de fondurile UE. Dă propriii bani pe reabilitarea clădirilor istorice din patrimoniul oraşului

1935

Autorităţile locale au anunţat că vor aloca bani, din bugetul local, pentru reabilitarea faţadelor clădirilor istorice deţinute de Primăria Timişoara. Şi asta în condiţiile în care de anul acesta, pe noul ciclu de finanţare european 2014 – 2020, se oferă bani exact pentru acest lucru.

Dar municipalitatea nu se chinuie să facă proiecte şi pune la bătaie 2,4 milioane de lei pentru refacerea clădirilor istorice pe care le deţine. Cum ne aşteptam, numărul acestora nu îl ştie nimeni. Autorităţile încă muncesc la inventarul bunurilor publice ale Primăriei Timişoara.

Potrivit conducerii instituţiei, au fost scoase la licitaţie lucrări de intervenţii în regim de urgenţă. În caietul de sarcini este estimat că din cei 2,4 milioane de lei ar putea fi efectuate minimum 50 și maximum 1.200 de intervenții în următorii doi ani.

Primăria Timişoara deţine mai multe imobile de patrimoniu, atât în cartierul Iosefin, cât şi în Piaţa Traian sau în centrul istoric. Prima clădire care ar putea intra în reabilitare este Primăria Veche.

Imobilul a început să se degradeze şi este şi periculos pentru trecători, deoarece au început să cadă bucăţi de tencuială. Pentru refacerea faţadei există deja documentaţia tehnică, iar după finalizarea licitaţiei lucrările pot începe.

LĂSAȚI UN MESAJ