Adio, plimbări cu microbuzele electrice! Înmatriculările sunt imposibile

5588

Au trecut doi ani de cânt timişorenilor şi turiştilor li s-a promis că vor putea vizita oraşul de la bordul unor microbuze electrice, create special pentru acest lucru. Primăria Timişoara a pus din nou trăsura înaintea calului şi, după ce a achiziţionat maşinuţele, s-a trezit că nu le poate folosi.

În 2014, din bugetul local al Timişoarei ieşeau 30.000 de euro. Cu aceşti bani, conducerea Primăriei a cumpărat 2 microbuze electrice, de câte 14 locuri. Imediat după inaugurarea cu panglică şi o tură prin oraş, maşinile au fost garate în depoul RATT. Şi acolo stau de doi ani.

După multe promisiuni şi soluţii de compromis, autorităţile recunosc în sfârşit că ele nu pot fi înmatriculate. Aşa că RATT le închiriază, cu şofer cu tot, cu 4,6 lei pe kilometru. Se pare că microbuzele ajung şi în alte oraşe ale ţării pentru a fi folosite la evenimente.

Singurul beneficiu pe care îl oferă microbuzele este că pot circula pe aleile din parcuri. Aşadar, la solicitarea Primăriei, RATT va scoate maşinuţele pentru plimbări în Parcul Copiilor, Grădina Zoologică sau Muzeul Satului Bănăţean. Însă numai la solicitări.

LĂSAȚI UN MESAJ