Primăria Timişoara nu mai renovează un birou cu 280.000 de euro. Proiectantul este aşteptat cu preţuri noi, mai mici

208

Consilierii locali din Timişoara s-au împotrivit proiectului de renovare a camerei 30 din cadrul Primăriei Timişoara cu suma de 280.000 de euro. Aleşii PSD au făcut unele calcule din care a reieşit faptul că modernizarea a 1 metru pătrat din încăpere ar costa 1.500 de euro. Datele i-au fost prezentate şi primarului oraşului, în cadrul şedinţei de plen, iar acesta a retras proiectul de pe ordinea şedinţei.

Nicolae Robu a recunoscut că suma prevăzută în studiul de fezabilitate este mult prea mare şi a cerut proiectantului să refacă documentul şi să găsească soluţii mai ieftine pentru renovarea sălii.

Camera 30, care acum găzduieşte Biroul Evidenţă Patrimoniu, este situată la demisolul Primăriei Timişoara şi în trecut aici era o sală de sport pentru angajaţi. În suprafaţă de peste 200 de metri pătraţi, încăperea ar fi urmat să fie transformată în două camere, pe verticală, înălţimea sălii fiind suficientă. Însă, în studiul de fezabilitate, construirea unui plafon nou şi a unei scări de acces costă mai bine de 280.000 de euro, mai mult decât ridicarea unei vile cu etaj în centrul Timişoarei.

Până şi consilierii liberali au fost şocaţi de suma enormă trecută în studiul de fezabilitate. Alesul Simion Moşiu, care deţine şi o firmă de construcţii, a spus că el s-ar simţi norocos şi dacă ar prinde o astfel de lucrare la jumătate din suma prevăzută de proiectant.

Acum proiectantul trebuie să găsească soluţii mai ieftine şi apoi proiectul va reintra în atenţia Consiliului Local Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ