Primăria Timișoara cumpără noi sirene pentru alarmarea populației

29

Vremea tot mai severă și furtunile tot mai violente fac autoritățile să investească în noi sisteme de alarmare a populație în cazul unor situații de urgență. Primăria Timișoara vrea ca anul acesta să cumpere 7 sirene electronice de 600W şi 20 de sirene electronice de 1200W. Achiziția este pe masa primăriei încă din 2016, ia anul acesta vor fi cumpărate doar câteva dintre cele 20 de sirene.

„Prin HCL nr. 248/07.05.2019 a fost aprobată o alocare bugetară care permite achiziționarea parțială a cantității de sirene electronice, suma estimată în valoare de 441.160 lei, aprobată pentru investiții, permițând achiziționarea în anul 2019 a 7 dintre cele 20 de sirene electronice de 1200W prevăzute în studiul de audibilitate”, aflăm din documentele primăriei.

Actualul sistem de alarmare este învechit și insuficient, aflăm de la o adresă a ISU Banat. „Din analiza documentației Studiului de audibilitate, înaintat spre analiză Inspectoratului pentru Situații de Urgență “BANAT” al județului Timiș, rezultă faptul că actualul sistem de înștiințare-alarmare nu acoperă toate zonele din Municipiului Timișoara, motiv pentru care au fost elaborate 3 propuneri cu variante de amplasare ale sirenelor electronice. (…) Soluția optimă care corespunde din punct de vedere tehnic este varianta nr. 3 din studiul realizat și anume <<acoperirea cu sirene electronice păstrând 12 locații vechi existente bine poziționate, unele dintre ele schimbându-le între ele şi introducând 27 de locații noi ca și propunere>>”, aflăm din adresă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ