Primăria Timișoara a refuzat să-l finanțeze pe… Isus Speranța României!

915

Lung și alambicat este drumul culturii în municipiul Timișoara.

Primăria muncipiului Timișoara a publicat tabelul cu cele 114 proiecte culturale jurizate și ce finanțări nerambursabile vor primi în 2016.
Fiecare fundație/asociație/ong cu proiectul personal și punctajul final obținut în urma jurizării, dar și suma solicitată versus suma aprobată spre primire.

Dintre cele 114 proiecte, 15 au avut probleme și n-au primit nici un leu, cum se poate observa în Galeria Foto de mai jos.

Se distinge de la distanță pe lista proiectelor și finanțărilor culturale Festivalul PLAI cu 112.500 lei, LiveInTM (tot de Centrul Cultural PLAI) cu 21.500 lei și Asociația Casa PLAI (AMBASADA) cu 21.500 lei pentru proiectul Creative Community Development.

Dar și nereușita Asociației Societatea Inventatorilor din Banat, care nu a obținut nici un ban pentru Salonul International de Inventii si Inovatii Traian Vuia Timisoara, ed. a II-a.

Asociatia Culturala KRATIMA s-a remarcat cu proiectele Poartă Artă – 20.900 lei, Noi mize ale politicilor culturale. Dinamici europene – 10.200 lei și Festivalul Internațional Vox-Cantus Mundi – 18.600 lei.

Asociatia Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere “Al.Ioan Cuza” n-a trecut de punctajul de 65 și n-a primit cei 8.957 lei solicitați ca…  Să promovăm un oraș european și valorile sale prin deviza: Patrie-Onoare-Demnitate.

Fundatia Universitatea de Vest s-a văzut cu niște finanțare nerambursabilă pentru Gala Premiilor UVT, editia a II-a – 10.700 lei, Conferintele publice de joi seara ale Universitatii de Vest – 9.100 lei și Conferinta „Diaspora in cercetarea stiintifica si invatamintul superior din Romania” – 45.200 lei.
Pe altă parte, Fundatia Politehnica Timisoara s-a văzut pe listă cu Festivalul International de Literatura de la Timișoara “La Vest de Est? La Est de Vest” și cu 34.200 lei…

Nici Arhiepiscopia Timișoarei n-a avut aranjamentele făcute cu finanțările pentru Creatie si innoire prin traditie sau Tabara de Creatie „Icoana mea”.
Asociatia Uniunea Artistilor Plastici Filiala Timisoara a fost la fel de corigentă la proiectele culturale Diplomatic Art, Graphium, prima rezidenta internationala de gravura, Timisoara, triumf istoric glorios 1716 ori Placile comemorative dedicate personalitatilor artelor plastice din Timisoara și asta din lipsa dovada contributie proprie și lipsa declaratie pe proprie raspundere ca nu are datorii la bugetul de stat si local…

Tot la nereușite se încadrează și “Isus Speranta României” – Asociatia Evanghelistica si de caritate – care n-a primit bani – 17.000 lei – pentru Marsul Invierii…

Dar uite tabelul cu cele 114 proiecte culturale jurizate:

LĂSAȚI UN MESAJ