Primăria Timișoara a dat în judecată cluburile sportive pe care le-a finanțat, pentru recuperarea banilor

102

Cluburile de fotbal, rugby, handbal şi baschet, finanţate de Primăria Timişoara cu peste 35 de milioane de lei, au fost date în judecată pentru recuperarea banilor.

Procesele au fost deschise în urma unei decizii a Curţii de Conturi prin care s-a stabilit că finanţarea cluburilor sportive s-a făcut ilegal. Potrivit lui Nicolae Robu, primăria cere în instanţă recuperarea prejudiciilor la valoarea estimată de Curtea de Conturi, urmând ca valoarea exactă a pagubei să fie decisă de judecători.

“Prejudiciul trebuie stabilit de către o entitate neutră cum este instanța de judecată, că evident că niciun club n-o să spună . Atunci trebuie instanța de judecată să hotărască”, spune Nicolae Robu.

Printr-un alt proces deschis la Tribunalul Timiş, primarul Nicolae Robu i-a dat în judecată pe fostul primar al Timişoarei şi pe foştii viceprimari Adrian Orza şi Sorin Grindeanu pentru recuperarea unui prejudiciu de 300.000 de lei rezultat din închirierea unor maşini de către Primăria Timişoara de la RATT.

LĂSAȚI UN MESAJ