Primăria Reşiţa începe pregătirile pentru alegerile locale

60

Alegerile locale din iunie se apropie. Cu toate că mai sunt 3 luni până la turul de scutin, autorităţile din Reşiţa nu vor să aibă probleme, aşa că le cer cetăţenilor să îşi reînnoiască actele de identitate. Totul pentru ca listele electorale să fie actualizate şi să nu existe situaţii în care o persoană cu drept de vot să nu şi-l poată exprima.

Iată situaţiile în care reşiţenii trebuie să ajungă la sediul Primăriei pentru a-şi schimba sau înnoi actele de identitate:

– persoanele ale căror acte de identitate au expirat sau care vor expira în următoarele 180 de zile

– persoanele care și-au modificat numele ca urmare a schimbărilor intervenite în statutul civil al acestora, respectiv căsătorie, divorț etc.

– persoanele care și-au schimbat domiciliul

– persoanele care au actul de identitate deteriorat, pierdut sau furat

– persoanele a căror imagine din actul de identitate nu mai corespunde cu fizionomia actuală a titularului actului de identitate.

Iată şi lista documentelor necesare pentru schibarea actelor de dentitat:

– certificatul de naștere, original și copie

– certificatul de căsătorie în cazul persoanelor căsătorite sau al soțului supraviețuitor în original și copie

– hotărâre de divorț definitivă și irevocabilă, după caz, în original și copie

– certificatul de deces al soțului/soției decedat/decedate în cazul soțului aparținător, în original și copie

– certificatele de naștere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, după caz, în original și copie

– documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu precum și, după caz, cel cu care se face dovada adresei de reședință, original și copie, iar, în cazul în care nu este titular, este necesară prezența titularului cu actul de identitate

– taxa de 7 lei reprezentând contravaloarea cărții de identitate și taxa de timbru de 5 lei, care se achită la casieria din incinta serviciului.

Termenul de eliberare a actelor de identitate este de 7 zile calendaristice de la data depunerii cererii, iar pentru înscrierea mențiunilor de reședință este de 5 zile calendaristice de la data depunerii cererii.

LĂSAȚI UN MESAJ