Primăria Reşiţa este bună de plată. Trebuie să plătească daune morale unui băieţel

246

Primăria Reşiţa este obligată de instanţă să plătească daune morale familiei unui băieţel. Totul pentru că în 2011 copilul care se juca într-un loc special amenajat pentru cei mici în oraş a suferit un accident. Părinţii nu au vrut să uite incidentul şi a cerut despăgubiri în faţa magistraţilor.

În urmă cu 5 ani, mama băieţelului s-a dus cu acesta într-un loc de joacă. Cel mic s-a urcat pe un leagăn, dar la scurt timp lanţul s-a rupt şi copilul a căzut.

„Pe data de 8 iulie 2011 a ieşit la joacă împreună cu mama sa în parc şi s-a jucat în locul special amenajat pentru copii. La un moment dat s-a legănat pe un huţul, care datorită vechimii şi pentru că era mâncat de rugină, s-a rupt şi a căzut cu faţa de pământ”, se explică în acţiunea înaintată Judecătoriei Reşiţa.

Părinţii băiatului au mes la Medicină Legală şi au scos un certificat prin care se dovedeşte că micuţul a suferit lovituri violente în timpul incidentului şi s-a ales cu nasul cusut.

Judecătorii au dat dreptate familiei, după un proces care s-a întins pe 5 ani. Potrivit sentinţei Judecătoriei Reşiţa, administraţia oraşuşlui trebuie să plătească 1.000 de euro daune familiei copilului, Primăria fiind cea responsabilă de starea locurilor publice de joacă. Decizia nu este însă definitivă şi a fost atacată cu recurs de autorităţile reşiţene, dosarul aflându-se acum pe rolul Curţii de Apel Timişoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ