Primăria (re)investeşte în repararea bulevardului Liviu Rebreanu. Firma Confort nu a fost încă sancţionată pentru neregulile din 2009

389

Primăria Timişoara are de gând de investească în reabilitarea bulevardului Liviu Rebreanu, dar şi a bulevardului Iosif Bulcuca (fost Rebreanu). Lucrările sunt mai mult decât necesare pentru că drumul este plin de gropi şi denivelări.

Problema este că ultima lucrare de modernizare ar fi trebuit să fie făcută ca la carte şi să reziste până anul acesta. Din păcate, firma Confort, a lui Georgică Cornu, care a făcut lucrările în 2007 – 2009, nu a respectat specificaţiile tehnice şi nici nu a reparat defecţiunile apărute în timpul garanţiei.

„În luna iunie anul trecut, la expirarea perioadei de garanţie, a fost convocată comisia de recepţie finală care, datorită faptului că a constatat existenţa mai multor tipuri de defecţiuni ale părţii carosabile a propus admiterea recepţiei lucrării cu măsuri de remediere a neconformităţii din anexa 3 a procesului verbal, document care i-a fost transmis societăţii împreună cu solicitarea de a lua măsuri de remediere în termen de 45 de zile”, se arată în proiectul de reparaţii a străzii.

Reparaţiile nu au fost făcute niciodată. Iar autorităţile locale ştiau că bulevardul prezintă probleme încă din 2009, atunci când lucrările de modernizare au fost încheiate de Confort. În urmă cu 7 ani, la prima recepţie, o firmă specializată din Ungaria a făcut o analiză din care reieşea că aproximativ 60% din partea carosabilă prezintă probleme. După zeci de somaţii de reparaţii la firma de construcţii, aflată de altfel în insolvenţă, Primăria a decis acum să reinvestească banii pubici în acest bulevard.

Proiectul prevede o investiţie de 3,2 milioane de lei pentru reparaţii, precum şi recuperea a 500.000 de lei de la Confort pentru nerealizarea lucrărilor care s-au impus. Firma fiind în insolvenţă, banii se pot recupera numai în instanţă. Iar banii investiţi iniţial, 16 milioane de lei, s-au dus pe apa sâmbetei pentru că şoferii au circulat tot prin gropi în ultimii 7 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ