Facebook se gândeşte să-şi plătească utilizatorii pentru conţinutul postat

173

Facebook și-ar putea recompensa financiar utilizatorii pentru anumite tipuri de post-uri, folosind mai multe modalități de monetizare a conținutului.

Un număr limitat de utilizatori ai rețelei sociale au participat la un sondaj, publicat de The Verge, prin care Facebook le cere opinia în legătură cu diverse modalități de monetizare, prin care utilizatorii să câștige bani de pe urma conținutului postat pe Facebook.

Utilizatorii vizați au fost întrebați dacă sunt interesați de următoarele modalități prin care să câștige bani pe Facebook: „tip jar” (borcan virtual bacșiș), conținut plătit, sponsorizări, donații, buton call to action (pentru vânzări directe) și „revenue sharing” (un procent din veniturile obținute de Facebook).

Prin motivarea financiară a utilizatorilor, Facebook poate deveni o alternativă la AdSense-ul celor de la Google, utilizatorii fiind astfel motivați să creeze conținut pe care să-l publice pe Facebook, nu doar să dea share conținutului deja creat.

Nu este clar deocamdată dacă una sau mai multe dintre aceste opțiuni vor fi disponibile pentru toți utilizatorii sau dacă vor fi selectați doar anumiți publisheri. Nu ar mira pe nimeni dacă, cel puțin la început, Facebook va folosi aceste modalități de monetizare pentru a motiva personalitățile și publisherii să producă mai mult conținut real-time, pentru a recupera teren în una dintre zonele în care nu a reușit niciodată până acum să rivalizeze cu Twitter.

Deși este doar un sondaj, care nu garantează introducerea mijloacelor de monetizare menționate, este clar că Facebook cel puțin ia în calcul monetizarea utilizatorilor pentru conținutul creat.

Sursa: profit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ