Primăria Dumbrăviţa a aprobat bugetul pe acest an. Ce investiții urmează a fi efectuate în comună

1402

În ultima şedinţă a Consiliului Local Dumbrăviţa, care s-a desfăşurat cu dezbatere publică, la care au fost prezenţi şi cetăţeni ai comunei, unde a fost votat bugetul pentru 2018, s-au făcut şi câteva rectificări la sumele propuse.

Astfel că au fost tăiate cu un sfert (50 000 lei) sumele propuse pentru trecerea pe cablu a televiziunii Dumbrăviţa TV, la fel procedându-se și în cazul amenajării parcurilor, expropierilor din zona pădurii, dar și în cazul electrificărilor.

Din acest an se va înfiinţa şi un nou serviciu de gestionare pentru câinii comunitari și se va efectua un studiu de fezabilitate pentru construirea unui adăpost pentru câinii fără stăpân.

Întrucât numărul copiilor din Dumbrăviţa este în creștere, s-a reluat problema construirii de creşe şi grădiniţe, cele existente fiind deja destul de aglomerate. Studiul de fezabilitate pentru şcoala din localitate, care ar urma să se transforme în liceu s-a amânat cu un an, deoarece prioritare erau creşele şi grădiniţele, care au fost introdu-se în buget, urmând a se realiza pe lângă studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru o creșă și o grădiniță din fonduri europene în Zona Cora – Strada București.

Tot din bugetul pe acest an se vor aloca bani pentru achiziționarea a două microbuze în leasing care să îi transporte pe elevii de la gimnaziu și de la Centrul de Zi. De asemenea va fi realizat şi un studiu de oportunitate privind un centru medical de permanență, locația propusă fiind chiar clădirea actualului dispensar comunal.

Dumbrăvițenii au cerut un nou Cămin Cultural în comună, cel vechi fiind retrocedat, unele evenimentele culturale fiind anulate, iar altele redirecționate către Sala Polivalentă. Proiectul a rămas în picioare însă diminuat cu 50%, de la 2.000.000 de lei la 1.000.000 de lei, diferenţa de bani fiind redirecționată către drumuri şi dezvoltatorii imobiliari.

Pentru cei 25 de kilometri de asfaltări, lista a fost suplimentată la cererea dumbrăvițenilor, aceştia prezentând şi o situație de străzi care necesită o primă urgenţă. Consilierii au în vedere şi dezvoltarea zonei industriale și a zonei de servicii, astfel că zona din Planul Urbanistic General (PUG) al comunei a fost inclusă pe un proiect de finanțare europeană prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF). De asemenea s-a decis şi realizarea unui sistem de supraveghere cu camere video, wireless solar, a zonelor sensibile, unde se depoziteaza în mod frecvent gunoi. Va mai fi elaborat şi un proiect de trafic rutier la nivelul întregii comune, vor fi montate camere de luat vederi în intersecții, radare fixe și noi calmatoare de viteză.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ