Primar din vestul țării judecat pentru că a făcut afaceri cu nevasta…

506

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curte de Apel Timișoara au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului ȘIMON IOAN DAN pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, s-a reținut că inculpatul Șimon Ioan Dan, în calitate de primar și ordonator de credite al comunei Șimand, în perioada 2011-2012, în mai multe rânduri (56 de acte materiale), a achiziționat bunuri în valoare totală de 10.287,05 lei de la o societate comercială al cărei unic asociat și administrator era soția sa, creându-i astfel acesteia în mod indirect un folos material.

În aceeași calitate, în perioada 2008-2011 inculpatul a încheiat, pentru autoturisme aparținând Consiliului Local Șimand mai multe contracte de asigurare (28 de acte materiale) cu două firme de asigurări, ce au fost reprezentate ca agent de retail de soția inculpatului. Prin încheierea contractelor s-a produs în favoarea soției un folos material, constând în comision în sumă de 712,96 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre soluționare, Judecătoriei Chișineu Criș.

LĂSAȚI UN MESAJ