Prima machetă a viitoarei clădiri care va lua locul fostului Liceu de Arte Plastice

191

Autoritățile locale au publicat prima machetă a viitoarei clădiri multifuncționale care va lua locul fostului Liceu de Arte Plastice din Timișoara. Complexul ce va răsări lângă Pimmăria Timișoara a primit aprobare pentru construire, dar modelul clădiri nu are încă aviz favorabil.

Conceptul clădirilor este unul inovativ, ce îmbină modernul cu istoria. Apar elemente de sticlă, ziduri rontunjite și mai multe corpuri de clădiri unite prin tunele sau despărțite de alei. Nu lipsesc nici elementele de cărămidă, care vor încadra imobilele în aspectul zonei.

Potrivit Direcției Județene pentru Cultură Timiș, PUZ-ul și PUD-ul au fost aprobate. Însă nu și conceptul final. El a fost ales după un concurs internațional de soluții, iar acest model a trecut în faza de aprobare. El va ajunge la comisia specială care poate cere modificări.

Fostul Liceu de Arte Plastice va fi demolat pentru a face loc viitorului complex. Aici vor funcționa birouri și alte instituții. Clădirea fostei școli nu face parte din lista monumentelor protejate.

LĂSAȚI UN MESAJ