Prima Conferință Națională a Ghizilor de Turism din România, în Banat FOTO-VIDEO

366

Timişoara, gazdă pentru patru zile la Prima Conferință Națională a Ghizilor de Turism din România, mulţi dintre ei veniţi pentru prima dată într-un Banat istoric, într-un periplu cultural şi gastronomic. Manifestarea este organizată de Asociatia pentru Promovarea Turismului in judetul Timis, pe raza judeţelor Arad şi Timiş.

Cei peste 100 de ghizi vor avea ocazia să descopere multiculturalitatea şi avantgardismul zonei, de a primi informaţii practice pentru turiştii lor despre Banat. Programul destul de variat cuprinde, pe lângă conferinţe şi plimbări cu vaporetto, degustări de vinuri, cine svăbeşti sau sârbeşti, tururi ghidate prin oraş, prezentarea zonelor din Banatul de şes şi de munte, dar şi a Aeroportului Timişoara, Memorialul Revoluţiei, precum şi plimbările cu tramvaiul turistic.

Cea de-a doua seară s-a încheiat cu o cină bănățeană şi Balul Ghizilor, o prezentare a portului popular și dansurile minorităților, totul acompaniat de Formația Petrică Moise și Virtuozii Banatului.

De asemenea, sâmbătă au avut parte de un mic dejun la Margina, plimbări cu căruţele, alături de poveştile nemuritoare ale traseului la biserica de lemn Margina, Muzeul satului Sintești şi Biserica de lemn din Groși.

Apoi, ghizii au plecat spre judeţul Arad, primul obiectiv fiind Mănăstirea Radna, urmată de Ferma de Bivoli de la Pecica, dar şi Podgoria Miniş-Măderat, cu degustări de vinuri.

MIHAELA PĂUNESCU

LĂSAȚI UN MESAJ