Prețurile apartamentelor a crescut în noiembrie. Timișoara face notă discordantă

53

Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, pretenţiile vânzătorilor de apartamente s-au majorat cu 1,2% în noiembrie, de la 1.335 la 1.351 de euro pe metru pătrat util. În mod interesant, majoritatea centrelor regionale analizate – cinci din cele şase mari oraşe monitorizate constant, mai exact – s-au înscris pe o traiectorie ascendentă la acest capitol, creşteri având loc atât pe segmentul rezidenţial vechi, cât şi pe cel nou.

Excepţia de la regulă este reprezentată de Timişoara, unde preţul mediu solicitat pentru un apartament s-a mai diminuat, sub influenţa evoluţiei consemnate pe piaţa nouă.

În oraşul de pe Bega, preţurile apartamentelor s-au diminuat uşor, anume cu 0,2%, luna trecută, de la o medie de 1.289 de euro pe metru pătrat, la 1.287 de euro pe metru pătrat. Pe cele două segmente majore de piaţă au fost consemnate, însă, evoluţii diferite: locuinţele vechi s-au menţinut la acelaşi nivel de preţ ca luna precedentă, respectiv 1.289 de euro pe metru pătrat, în vreme ce unităţile locative nou-construite au înregistrat o scădere de 0,9%, de la 1.290 la 1.278 de euro pe metru pătrat.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.