Prețul roșiilor din vest, în atenția ministrului Agriculturii! „Vreau să știu dacă există respect față de consumator”

152

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a cumpărat roşii de la un producător şi a degustat mezeluri vineri, la Timişoara, la o expoziţie în domeniul agriculturii, afirmând că fermierii îşi vor primi subvenţiile la timp, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Agriculturii a vizitat, timp de peste două ore, Banat Agralim, cea mai mare expoziţie din domeniul agriculturii din vestul ţării, organizată la Timişoara. Înainte de a susţine un discurs în faţa participanţilor, în deschiderea evenimentului, Petre Daea i-a salutat pe expozanţi şi a vorbit cu câţiva dintre ei.

De asemenea, ministrul s-a oprit la standul unui producător de roşii din judeţul Timiş, care a plantat mai multe soiuri, precizând că 2.800 de fermieri au primit deja bani prin programul pentru tomate. Petre Daea a fost curios să afle de la comerciant cu cât se vând roşiile, acestea fiind cuprinse între 12 şi 15 de lei, iar apoi a precizat că, la plecarea de la expoziţie, va cumpăra tomate, lucru pe care l-a şi făcut. “Să fiţi convinşi că voi gusta şi voi cumpăra roşii. Îmi place să le strâng mâna fermierilor care muncesc din greu, producătorii de roşii au început încă din ianuarie să lucreze”, a spus Petre Daea.

Întrebat de către jurnalişti de ce sunt diferenţe mari de preţuri la roşii, ministrul Agriculturii a precizat că “aici e vorba de piaţă, de cum îşi prezintă fiecare munca. Preţul real este cel stabilit de piaţă. Am întrebat de preţul roşiilor. Este evident să o fac. Întreb de preţ oriunde mă duc, eu vreau să ştiu dacă există şi respectul faţă de consumator. Este un preţ lansat de producători, iar dacă consumatorii l-au dorit, a rămas aşa. Eu am un respect pentru fermieri, pentru munca lor, dar am un respect deosebit şi pentru buzunarul consumatorului. De fiecare dată mă uit cu atenţie la preţ”.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.