Preşedintele Tribunalului Timiş, despre modificarea legilor justiţiei: „Voi spune adevărul şi voi pune degetul acolo unde vă doare. Şi nu vă vom lăsa să vă bateţi joc de noi”

160
sursa foto: pagina personală de facebook

Preşedintele Tribunalului Timiş, judecătoarea Adriana Stoicescu, condamnă în termeni duri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, propunerile de modificare a legilor justiţiei, făcute de ministrul Cătălin Predoiu.

În mesajul său, judecătoarea Stoicescu arată: „Într-un dispreţ total la adresa justiţiei şi a noastră, a tuturor magistaţilor oneşti, ministrul justiţiei din Absurdistan a prezentat ieri viziunea echipei sale pentru următorul cincinal de împliniri măreţe”.

„Un aspect este noul avânt al luptei anticorupţie. Dar ce facem cu lupta împotriva traficului de droguri? A, ma scuzati, tocmai ce doriţi să dezincriminati consumul. De abia aştept să văd, post pandemie, cluburile de fiţe pline cu traficanţi, senini consumatori „decât”. Dar cu traficul de minori ce facem? A, tocmai ce aţi dorit să scădeţi limitele de pedeapsă pentru pedofili şi violatori, dar ciumata de Curte Constituţională s-a opus orientării europene. La fiecare termen de judecată în boxă sunt cel puţin doi inculpaţi cercetaţi pentru infracţiuni sexuale cu minori, dar nu-i problemă, nu-i asa?”, scrie Adriana Stoicescu, pe Facebook.

Judecătoarea Adriana Stoicescu mai reclamă faptul că atunci când a vorbit despre „politişti burtoşi” a fost acuzată că a adus atingere independenţei justiţiei, „dar când ministrul vorbeşte despre gafele unei secţii, ca temei pentru desfiinţare, este în regulă.

„Când promite că vor fi trimise multe dosare în instanţă, atenţionând indirect procurorii, este în regulă”. „Vreţi din nou procurori cu 4 ani vechime care să cerceteze judecători cu 20 de ani vechime. Vreţi judecători care să se uite peste umăr când scriu minute. Vreţi ca ministrul justitiei să poată sesiza Inspectia Judiciară ori de câte ori un judecător nu se înscrie în linia partidului. Vreţi o justiţie politizată pe faţă. De fapt, vreţi justiţia voastră. Dar, ştiţi ceva? Nu e a voastră, cum nu e nici a noastră. E a amăratului ăsta de popor, care merită ceva mai mult. Nu o să tac. Ca să fiu în ton cu vremurile, din mormânt mă voi întoarce şi voi urla la voi. Voi spune adevărul şi voi pune degetul acolo unde vă doare. Şi nu vă vom lăsa să vă bateţi joc de noi”, a arătat Stoicescu.

Întreg mesajul poate fi citit aici.

LĂSAȚI UN MESAJ