Preşedintele Iohannis, la taifas cu Asociaţia Timişoara – Capitală Europeană a Culturii 2021

244

Vizita preşedintelui României, Klaus Iohannis, la Timişoara nu putea să nu includă şi o întrevedere cu membri Asociaţiei Timişoara – Capitală Europeană a Culturii 2021. Prestigiosul titlu îl aduce pe şeful statului la Muzeul de Artă, luni, 3 octombrie.

Discuţia se va axa asupra rolului culturii în dezvoltarea oraşului Timişoara şi asupra provocărilor pregătirii proiectului Capitalei Culturale Europene din 2021.

“Timișoara a câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, în urma unei competiții complexe, singulare ca experiență pentru comunitatea locală și națională, care s-a derulat după reguli și standarde europene. În acest context, Timișoara va avea șansa unei inspirații de referință în pregătirea anului deținerii titlului prin întâlnirea cu fostul primar al singurului oraș din România care l-a găzduit anterior – Sibiu 2007”, transmite asociaţia.

La întâlnirea ce se va desfăşura în Sala Barocă vor participa Nicolae Robu, primarul Timișoarei, Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Timiş, Mircea Băcală, prefectul judeţului Timiş, reprezentanții instituțiilor de cultură și ai sectorului independent, precum și reprezentanții sectorului academic și educațional.

LĂSAȚI UN MESAJ